Previous events

The Velvet Quartet

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Dørene åpner kl. 18.00 og det serveres konsertmeny fram til konserten starter.

Ung og ambisiøs strykekvartett The Velvet Quartet består av Mari Okshovd og Lone Meinich på fiolin, Francesca Wiersma på bratsj og Maria Alejandra Conde på cello.

The Velvet Quartet er en ung og ambisiøs strykekvartett som ble etablert våren 2017 og som har samarbeidet med Lars Anders Tomter, Are Sandbakken og Kolbjørn Holthe. De har også hatt masterclass med blant andre Elise Båtnes, Wolfgang Plagge, Danish String Quartet og Andrew Manze.

Program Ludwig van Beethoven (1770-1827): Strykekvartett opus 18 nr 1 (1799)

 1. Allegro con brio
 2. Adagio affettuoso ed appasionato
 3. Scherzo. Allegro molto
 4. Allegro

Pause

Claude Debussy (1862-1918): Strykekvartett i g-moll, opus 10 (1893)

 1. Animé et très décidé
 2. Assez vif et bien rythmé
 3. Andantino, doucement expressif
 4. Très modéré

Efta-Blues med Kim Fairchild

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Billetter kjøpes i døra før konserten starter. Det serveres en super konsertmeny både før og under konserten!

Kim Fairchild er født i USA og oppvokst i Norge. Halvt italiensk og halvt Jaimaikansk, har hun en bred musikkultur å skilte med. Hun har i en årekke vært artist og mange kjenner henne fra tv og scener som en energisk uttøver av soul og jazz samt skuespiller i kjente musikaler .Hun har jobbet med blant annet Odd Rene Andersen, Hellbillies,KNMM.. Hun har opptrådt på mange scener i hele Norge og har alltid med seg utmerkede musikere . Hun har vært Josephine Baker på Tivolihagen i Fredrikstad. Hun har spilt i « The book of mormons» Platen «Natural « er en hardtslåenede power-soul plate islett med sump-blues. Alle låtene med unntak av en er orginale verk, og Fairchild har fått god hjelp av produsent Olè Ask, som sitter i Grammy komiteen

Trøen/Arnesen kvartett

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Dørene åpner 19.00 og det serveres en variert og smaksrik konsertmeny fram til konserten starter.

Musikalsk byr Trøen/Arnesen kvartett på heftig swing og saftige balladar, i eit univers der idealet om den klassiske jazz-kvartetten står sterkt. Med eit aldersspenn på fleire generasjonar, og erfaring frå ulike sjangrar og epokar, samlast dei fire musikarane rundt ein felles kjærleik for “den gode gamle jazzen". Med ideal frå jazzens øvste hylle finn dei inspirasjon frå store namn som John Coltrane, Keith Jarrett, Joe Henderson og Dexter Gordon. Spesielt Joe Henderson er ein sterk inspirasjon for bandet, fordi både Dag Arnesen og Frank Jakobsen spelte i Henderson sin «Norwegian Quartet» saman med bassist Bjørn Kjellemyr. Kvartetten tek med seg jazztradisjonen inn i eigne komposisjonar, samt eigne tolkingar av gamle perler. På denne måten vil bande blåse nytt liv i tradisjons-jazzen, og utfalde seg i spennet mellom det nye og det gamle. Musikarane: Elisabeth Lid Trøen vart uteksaminert frå jazzlinja i Trondheim våren 2015, og har sidan då livnært seg som frilans jazzmusikar. Ho utmerka seg i ung alder som eit jazztalent, og hadde i ein alder av 19 år sin eigen kvartett, Elisabeth Lid Trøen kvartett, saman med Steinar Raknes, Eirik Nylander og Erlend Slettevold, som spelte mellom anna på Oslo Jazzfestival og Vossajazz. Seinare har ho vore å høyra i ei rekke ensemble og band med jazzmusikarar frå øverste hylle, som tingingsverk med Mathias Eick, duo med Tord Gustavsen, hennar eige World Expression Band med Andy Sheppard, og kvartett med den internasjonale stjernetrommeslagaren Terry Lynn Carrington. Dag Arnesen har i lang tid vore ein av Noregs leiande pianistar, med ei lang rekke utgjevingar, bestillingsverk og prosjekt bak seg. Gjennom ein lang og innhaldsrik karriære har han samarbeida med norske jazzmusikarar som Knut Riisnæs, Jon Christensen, Karin Krog, Bjarne Nerem og Audun Kleive, samt verdskjende artistar som Joe Henderson og Elvin Jones. Dag Arnesen har gjort stor suksess med konseptet Norwegian Song, og vart tildelt Buddyprisen i 2009. Pianisten har nærmare 20 utgjevingar bak seg, der dei ferskaste er «Pentagon Tapes» der mellom anna Ole Marius Sandberg er med, og «Norwegian Song IV» med Bergen Big Band. Ole Marius Sandberg er utdanna ved Jazzlinja i Trondheim (1996-1999), og har sidan gitt ut ei rekke album både under eige navn og med andre, og turnert over heile verda. Han har samarbeida med mellom andre Erlend Skomsvoll, Eirik Hegdal, Thomas Strønen og Håkon Kornstad for å nevne nokon, og er for tida aktuell med si eiga nye plate «Ensembel». Frank Jakobsen er ein erfaren og velkjent jazztrommeslager, busett i Bergen. Han har bidratt på eit hundretalls innspelingar både innan jazzsjangeren og andre sjangrar, og samarbeidd med ei rekke av musikarar i verdensklasse. Her går det an å nemne i fleng, som til dømes Knut Riisnæs, Karin Krog, Kim Farichild, Jan Eggum, Sondre Lerche, Trang Fødsel og Son Mu. Han mottok Vossajazz-prisen i 1997.

Efta-Blues med Linda Kvam

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Billetter kjøpes i døra. Det serveres en super konsertmeny både før og under konserten! Velkommen.

Albumet inneholder tolv nye låter skrevet av Linda Kvam, med unntak av en tekst av Martin Hagfors. Hele produksjonen er gjort mest mulig live med Kvams faste band, der gitarist Terje Johannesen også har vært produsent. Platen kan klart kalles Americana, men tar også noen vide sprang i retning blues/rock, der hun heller ikke er ukjent! Hele produksjonen gjenspeiler det vi best kjenner dette bandet som: solid, lekent, improvisatorisk, og grenseløst! Linda leverer sitt håndverk fritt og helhjertet i en krysning av sjangere, akkurat der hun elsker å være! Forrige album; Anything For Love, ga oss et uforbeholdent JA, til alle som ville ta imot henne. Hennes låter og direkte uttrykksform, har et ønske om å gå rett inn i deg uten forbehold. Det deler hun med de fleste artister, men Linda gjør det på intuisjon og helt uten strategi. Det er et ønske som virker mer som en nødvendighet for henne. Hver sang, er som et hvitt lys midt i et bestemt, men utforskende format. Dette er Linda Kvam band for første gang på plate! De forstår hva hun vil, og samtidig trekker henne ut på glattisen. Når du ser det, kan det se ut som kunst. All we ever wanted, was to come in from the cold, sang Joni en gang. Linda vil også bare inn, å skape temperatur i rommet.

Operahistorien på 60 minutter

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Dørene åpner 18.00 og det serveres konsertmeny fram til konserten starter.

Et operashow du neppe har sett maken til Ensemblet tar deg gjennom 400 år med operahistorie på bare 60 minutter (hvis de rekker det). De har plukket ut alle operagodbitene, sløyfet de kjedelige og langdryge ariene og laget en helt ny forestilling som skal få deg til å elske opera. Eller kanskje plukker du opp noe nytt, om du allerede er en operaelsker.

Operaer Monteverdi: Poppeas kroning
Purcell: Dido og Aneas
Händel: Giulio Cesare
Glück: Orfeus og Euridice
Mozart: Figaros bryllup, Don Giovanni og Tryllefløyten
Rossini: Barbereren i Sevilla
Bellini: Norma
Donizetti: Elskovsdrikken og Lucia di Lammermoor
Verdi: Rigoletto, La Traviata og Nabucco
Puccini: Turandot og Tosca
Bizet: Carmen
Offenbach: Hoffmanns eventyr
Wagner: Tannhäuser, Valkyrien
Britten: Peter Grimes
Ligeti: Le Grand Macabre
Sommerro: Olav Engelbrektsson
Medvirkende Hanne Korsbrekke Askeland, sopran Sara Aasen, sopran Knut Kristian Mohn, tenor Dagfinn Andersen, baryton Stefan Ibsen Zlatanos, klaver Bjørn Sæter, regi Erika Hebbert, foto

Kjeld Lauritsen Norwegian Trio

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Dørene åpner 19.00 og vi serverer en deilig konsertmeny fram til konserten starter.

Disse tre musikerne startet sitt samarbeid i 2017, og har siden det gjort en turne i 2018, som de alle fant så gøy og inspirerende både musikalsk og publikumsmessig at de gjerne fortsetter samarbeidet. Funk, soul, jazz og swing er elementene i den musikalske smeltedigel Kjeld Lauritsen Norwegian Trio presenterer. Gruppen arbeider med funky orgeljazz som vi kjenner den, men alltid med en personlig twist og mange improviserte overraskelser. Kjeld Lauritsen er en av Danmarks travleste og mest etterspurte jazzmusikere, - en legende i dansk jazz med sitt store Hammondorgel med roterende Lesliehøytalere og fotpedaler. Han er kjent for å utnytte instrumentet i lekne improvisasjoner. Kjeld Lauritsen hadde i mange år bandet ”The Organizers” sammen med den amerikanske saxofonisten Bob Rockwell. Siden da har han utgitt 6 CDer i eget navn foruten et par plater med Big Band. Staffan William-Olsson er en svensk toppgitarist som for lengst har gjort nordmann av seg, og neppe trenger særlig presentasjon, da han er en av de travleste og "hardest working men" i norsk jazz. Det er nok å nevne navn som The Real Thing, Sharp 9, Babylon Brothers, Four Brothers og Karin Krog, så vil de fleste jazzinteresserte nordmenn nikke gjenkjennende. Tom Olstad er en riktig veterantrommeslager i norsk jazz, med fartstid siden 1970-tallet. Han har spilt med mange norske og utenlandske legender, og medvirket på flere titalls plateinnspillinger. De siste årene har han særlig vært å høre med Knut Riisnæs Kvartett, samt Karin Krog og John Surman.

Pianofest for fire hender

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Dørene åpner kl. 18.00 og det serveres konsertmeny fram til konserten starter.

De prisvinnende pianistene Julie Ye og Olga Jørgensen inviterer til en forrykende pianofest med fransk, tysk og russisk musikk for firhendig klaver.

Julie Ye Julie Ye vant førstepris i Jugend Musiziert i Kiel i Tyskland i 1998, og har siden vunnet førstepriser i Ungdommens musikkmesterskap i både solo-, duo- og ensembleklassen. Hun har også vunnet ærespris i Sparre-Olsen-konkurransen 2004 og er også vinner av Statkrafts Young Star Stipend og Rønnings Legat.

I september 2012 var hun med i NRKs TV-program Meisterklasse med Leif Ove Andsnes. Sammen med kvintetten Gullfiskene, har hun spilt Schumanns og Dvořáks pianokvintetter i Wigmore Hall i London, og på konserter og festivaler som Trondheim Kammermusikkfestival, Bergen Festspillene og EMCY Europeisk Konsert i Sveits.

Som både solist og kammermusiker har hun deltatt i flere nasjonale og internasjonale mesterklasser og festivaler. Blant annet Oxford Philomusica Piano Festival and Summer Academy, Jersey International Masterclasses, Beijing International Music Festival and Academy, International Summer Academy Mozarteum, Valdres Sommersymfoni og Astona International of Switzerland.

Olga Jørensen Den norsk-polske pianisten Olga Jørgensen har opptrådt i Storbritannia, Norge, Polen, Spania, Sverige, Frankrike, Holland og Malta både som solist og i kammergrupper. Hun gjorde sin konsertdebut med Bergen Filharmoniske orkester i 2016 og har opptrådt i Wigmore Hall i London, Troldhaugen i Bergen og Universitetet Aula i Oslo. Hun har en spesiell lidenskap for kammermusikk og for å arbeide med sangere.

Program Claude Debussy: Petite suite

Franz Schubert: Fantasi i f-moll, opus 103, D940

Pause

Igor Stravinskij: Petrusjka, burlesque in four scenes

Efta-Blues med Backers Blaa

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Billetter kjøpes i døra. Det serveres en variert og smakfull konsertmeny både før og under konserten. Hjertelig velkommen!

Backers Blaa med sitt rikholdige reportoar av norske tekster til egne melodier spiller på Eftasbluesen på Stallen.. Mange av låtene de har med seg, har dukket opp som ideer i skyggen av disken og tappekranene på Kroa i Horten, mens atter andre har sildret som notiser i huene deres på vei til og fra spillejobber eller øvingslokalet.

Stilen kan regnes som blues- og rootspreget uten at man kan regne bandmedlemmene som puritanere. De er overhodet ikke redde for å synge freske sjømannsviser hvis det skulle være nødvendig – og det er det ofte. Tekstene er ofte av det ramsalte slaget og det har hendt at man har lurt på om de ville bli nektet framført i NRK, noe som hadde vært greit, det er jo åsså en måte å bli berømt på.

Det må innrømmes at gutta i Backers Blaa ser fram til å spille på Stallen. Det er ikke hver dag de spiller i så flotte omgivelser og som nettopp vil kle musikken de bringer til scenen.

Backers Blaa består av følgende herrer:

Jan Z. Backer – trommer og vokal Oddvar Stensrud – bass, tuba og vokal Magne-Arild Hausvik, gitar og vokal Ole Kr. Pettersen – gitar, munnspill og vokal.

Operakafé med Silje og Martin

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Elsker du kjente og kjære operaarier, er det bare å glede seg til operakafé i Stallen.

Sopranen Silje Vatne Heggem, barytonen Martin Hatlo og pianisten Ruben Munk kommer med en mengde operafavoritter. Her får du høre noen av operaens «greatest hits», som arier og duetter fra Figaros bryllup, Tryllefløyten, Carmen, La Favorita, Porgy and Bess og flere.

Sangerne Silje Vatne Heggem er utdannet fra Barratt Due musikkinstitutt. Martin Hatlo har studert ved Barratt Due musikkinstitutt, ved det Kongelig Danske Musikkonservatorium under Susanna Eken, og med Anne Margrethe Dahl på Operaakademiet ved Det Kongelige Teater i København.

I sin studietid på Operaakademiet ved Det Kongelige Teater i København har han blant annet arbeidet med roller som Leporello i Don Giovanni, Figaro i Figaros bryllup, tittelrollen i Bergs Wozzeck og Golaud i Debussys Pelléas og Mélisande.

Han debuterte ved Det Kongelige Teater som fangevokteren i Tosca, senere sang han kommandanten som del av Festival Aix-en-Provences Mozart-akademi og en anmelderrost Falstaff i Nicolais De lystige koner i Windsor ved Theater Rudolstadt under dirigent Oliver Weder. Han har også sunget Don Alfonso i Mozarts Così fan tutte ved Theater Rudolstadt og Colline i La bohème på Opera Ytterøya.

Program Wolfgang Amadeus Mozart: Figaros bryllup - Cinque, dieci, venti... - Se a caso madama - Or bene; ascolta e taci - Se vuol ballare

Wolfgang Amadeus Mozart: Tryllefløyten - Der Vogelfänger bin ich ja - Ein Mädchen oder Weibchen - Papagena Papageno

Pause

Georges Bizet: Carmen

 • Seguidille
 • Toreadorarien
 • Duett

Gaetano Donizetti: La Favorita - O mio Fernando

George Gershwin: Porgy and Bess - I got plenty of nutting - Bess you is my woman now

Per Mathisen, Super Trio Deluxe

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

På Stallen! (Dørene åpner kl. 19.00) Per Mathisen, el. bass og kontrabass, Ulf Wakenius, gitar, Gary Husband, trommer Denne svært eksplosive trioen består av tre av europas aller mest etterspurte musikere. Som instrumentalister er de alle ekstremt virtuose og samspillet i bandet er intet mindre enn fantastisk og imponerende. Plate-artist og komponist, leder og grunnlegger av trioen er Sandefjordingen Per “Bass Viking" Mathisen. Han er ikke bare Norges svar på Jaco Pastorius på el-bass, men også Norges svar på Niels Henning Ørsted Pedersen på kontrabass. Per har spilt konserter i så mange som 35 land verden over, med noen av verdens aller største jazz- stjerner. Grammy nominert, plate-artist og komponist, Ulf Wakenius på gitar er en av Sveriges aller mest kjente musikere noensinne, beskrevet av avdøde Oscar Peterson som en av verdens beste jazz-gitarister. Plate-artist, komponist og multi- instrumentalist, Gary Husband fra England er ikke bare verdenskjent som trommeslager, men like anerkjent som keyboardist. Veldig få andre musikere i verden i dag kan vise til en så lang, dobbel instrumental, karriere som Gary H. kan.

Eftablues med The Big Blue

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

The BigBlue er en kvartett fra Lillestrømområdet som ble etablert i 2010 og er kjent som et bluesrock band med et helt eget uttrykk. Bandet ble startet som en power trio bestående av: Trond Ihlen (gitar / vokal / munnspill Per Johannesen (bass) Ingar Johannesen (trommer / kor) og ble senere utvidet i januar 2018 med Tino Betti (piano / orgel / gitar / vokal). Medlemmene har lang fartstid fra andre band med forskjellige stilarter. Dette har resultert i at The BigBlue har blitt kjent for å ha skapt sitt helt eget uttrykk. Med seg i bagasjen har de egne låter som utgjør brorparten av repertoaret, samt en håndfull coverlåter som ikke nødvendigvis er kjent for alle. Frontfigur og låtskriver Trond Ihlen er kjent for sitt eminente gitarspill og sin rå vokal. Ved enkelte anledninger har også The BigBlue med seg bluespoeten Jan Christian Nordahl. The BigBlue m/ blås og kor er et konsept vi med stor suksess har gjort ved enkelte anledninger. Da er det hele 10 menn og kvinner på scenen. The BigBlue har gjestet blant annet; Notodden Bluesfestival, Drøbak Havneblues, Norsia Delta Festival, Oslo Bluesklubb, Eidsfoss Festivalen, Skedsmo Bluesklubb, Buckleys Oslo, Stopp Pressen, Bluescruise Kiel, Asker Bluesklubb, Lillehammer Bryggeri, Hadeland Bluesklubb, Kulturpuben Lillestrøm Røyken Bluesklubb, Rudolf Pub Oslo, Fredrikstad Bluesklubb Grenland Blues & Roots Club, Stavanger Bluesklubb, Villa Veitvet Oslo Moss Bluesklubb, Sandnes Bluesklubb, Horten Bluesclub, Byfest Lillestrøm, Hagan Bluesklubb, Bluescruise i Oslofjorden Toten & Gjøvik Bluesklubb, Vintermyggen Lillestrøm, Olsen på Bryn Oslo Hagan Kulturhus Nittedal, Jæren Bluesklubb m fl.

Hilde Louise Orchestra - "Round about Christmas"

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Velkommen til ett førjuls-fyrverkeri av en konsert. Vi åpner dørene klokka 19 og serverer en deilig konsertmeny fram til konserten starter 21.00

Hilde Louise Asbjørnsen Jazzsanger, låtskriver og skuespiller Hilde Louise Asbjørnsen har gitt ut 10 album i jazzens grenseland, fremført selvskrevne solo- forestillinger, klassiske musikaler, kabareter og komishow

I 2013 gav Hilde Louise Orchestra ut det kritikerroste albumet 'Round About Christmas, som ble kåret til Årets Juleplate i VG. Siden den gang har bandet gjort flere swingende julekonserter på utvalgte scener rundt omkring i landet, og rukket å bli en årlig tradisjon hos Nasjonal Jazzscene Victoria i Oslo.

I år skal Hilde Louise Orchestra spre julestemning utover det ganske land!

The Orchestra: Anders Aarum - grand piano and Hammond B3, Svein Erik Martinsen - guitars, Jens Fossum - double bass, Hermund Nygård - drums, Kåre Nymark jr. - trumpet, Atle Nymo - saxophone, Jørgen Gjerde - trombone. Recorded in Gunsmoke Studio, Oslo and SONO Records Studio, Prague.

Grieg Trio

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Vi åpner dørene kl 18.00 og serverer deilig konsertmeny fram til konsertstart 19.30. Velkommen!

Grieg Trio ble dannet i 1987 av Vebjørn Anvik (klaver), Sølve Sigerland (fiolin) og Ellen Margrete Flesjø (cello) og består i dag av samme musikere som den gang. Her ligger trolig også noe av årsaken til den posisjon ensemblet har opparbeidet seg som en internasjonalt ledende klavertrio.

Grieg Trios internasjonale ry er ikke minst basert på en serie innspillinger på SIMAX, Virgin Classics og EMI med verk av Haydn, Beethoven, Mendelssohn, Schumann, Brahms, Dvorak, Tsjaikovskij, Smetana og Sjostakovitsj. Men også ved sin turnévirksomhet i store internasjonale fora som Wigmore Hall, Châtelet i Paris, Berlin Konzerthaus, Amsterdams Concertgebouw, Sale Verdi i Milano og New Yorks Weill Hall Carnegie Hall.

Grieg Trio har mottatt en rekke priser for sitt spill. Fra den høythengende britiske Parkhouse Award, som åpnet muligheten til en serie konserter i London, 1. Pris i Colmar Internasjonale Kammermusikk Konkurranse i Frankrike 1989, til den norske Spellemannsprisen for beste klassiske innspilling (Dvorak klavertrioer) i 2004.

Parallelt med sin innstudering av store deler av standardrepertoaret for klavertrio har Grieg Trio bestilt, fremført og spilt inn en rekke nyskrevne verk av ledende samtidskomponister som Sir Peter Maxwell Davies, Erkki-Sven Tüür og Lasse Thoresen. Fra 2004 - 2009 var Grieg Trio kunstneriske ledere av den velrenommerte Stavanger Internasjonale Kammermusikkfestival.

Program Edvard Grieg (1843-1907): Andante con moto i c-moll EG116 (1878) Ludwig van Beethoven (1770-1827): Trio i G-dur opus 1 nr 2 (1794/1795)) Felix Mendelssohn (1809-1847): Klavertrio nr. 2 i c-moll opus 66 (1845)

Eftablues med Salige Syndere

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Billetter kjøpes i døra samme dag. Vi serverer konsertmeny både før og under konserten.

Salige Syndere er en gruppe på fire unge musikere som som har hovedbase i Horten. Besetningen består av: Magnus Vokal og Gitar. Nicolai Benjamin Munkvold: Kontrabass, Kor og Perkusjon Karl Angel Hovland: Mandolin, Orgel, Kor og Perkusjon Lill Ida Næsheim: Vokal, Kor og Perkusjon.

Vi spiller Blues, rock, norskfolkemusikk og jazzlåter. Alt med vår egen vri. bandmedlemmene har spilt i fler prosjekter før og har erfaring med å spille utallige stilarter. Bandet er inspirert av artister som Tom Waits, Niel Young, Bob Dylan, Daniel Nordgren, Outcast, Hekla Stålstrenga,Townes Van Zandt og Norskefolketoner samt mye mer. Vi gleder oss!

Kåre Garnes trio

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Vi åpner dørene klokka 19.00 og serverer flott konsertmeny fram til konsertstart 21.00.

Kåre Garnes, kontrabass har lang fartstid på den norske jazzscenen. Han har medvirket på en rekke plateinnspillinger, spilt på klubber og festivaler siden -80 tallet med forskjellige band og solister, Garnes har et langt samarbeid med saksofonisten Vidar Johansen, tidligere også med i Laila Dalseth/Totti Bergh kvintett.

Jørn Øien, piano har med sitt smakfulle, hardtsvingende spill i en årrekke vært en av våre mest etterspurte pianister. Spilt på klubber og festivaler i inn og utland samt en rekke plateinnspillinger.

Magnus Sefaniassen Eide, trommer tilhører den unge, fremadstormende generasjonen trommeslagere. Utdannet ved jazzlinjen på NMH.Hans lekne, kreative, svingende trommespill gjør ham til et naturlig valg i mange, forskjellige musikalske settinger.

Frida Fredrikke Waaler Wærvågen og Ingrid Andsnes

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Vi åpner dørene kl. 17.30 og serverer deilig mat fram til konsertstart 19.00. Velkommen til denne flotte søndagskonserten!

Frida Fredrikke Waaler Wærvågen og Ingrid Andsnes med ny CD Frida Fredrikke Waaler Wærvågen og Ingrid Andsnes har nylig gitt ut en CD med musikk som hører til kjerneverkene i det norske cellorepertoaret og som spenner over en tidsperiode på 100 år. I sentrum står Griegs cellosonate fra 1883, som fremdeles er det mest kjente internasjonalt, men i kjølvannet er det kommet flere vakre tilskudd.

I Monrad Johansens «Suite», Sparre Olsens «Metamorfose» og Sommerfeldts «Mini-suite» kan vi i vekslende grad skimte Griegs stilinnflytelse. Mens Nordheims «Clamavi», som med sitt sterke uttrykk allerede er på stadig flere cellisters repertoar, også internasjonalt, har et helt annet tonespråk.

Frida Fredrikke Waaler Wærvågen Frida Fredrikke Waaler Wærvågen er en norsk cellist med en lang og solid bakgrunn. Hun startet å spille som 5-åring, og har studert med professorene Aage Kvalbein, Truls Mørk, Frans Helmerson og Torleif Thedéen. Hun er i dag frilans cellist i Oslo, og ettertraktet både som kammermusiker og vikar som gruppeleder i de norske orkestrene, i tillegg til å være høyskolelektor ved Musikk på Majorstua. Celloen hun spiller på er laget av Nicolas Lupot i 1823, og er utlånt av Dextra Musica, Norge.

Ingrid Andsnes Ingrid Andsnes har etablert seg som en av Norges fremste pianister. Med sitt energiske spill og formidlingsevne er hun en musiker som skaper nær kontakt med sitt publikum.

I 2015 ga hun ut sin første solo-CD, med Beethovens «Diabellivariasjoner», som høstet strålende kritikk og førte til en debutkonsert i Carnegie Hall med samme program, til stående ovasjoner.

Hun har vært solist med flere norske orkestre, blant annet Kringkastingsorkesteret og Bergen Filharmoniske Orkester, og i 2010 spilte hun inn Mozarts klaverkonsert nr 12 i A-dur med Telemark Kammerorkester. Hun har også medvirket på flere plateinnspillinger, blant annet med Det Norske Solistkor.

Operahistorien på 60 minutter

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Vi åpner dørene kl 18.00 og serverer en fyrrig konsertmeny fram mot konsertstart 19.30. Ta en helaften i Stallen denne kvelden da vel!

Velkommen til et operashow du aldri før har sett maken til! Operahistorien på 60 minutter tar deg med gjennom 400 år med operahistorie, og det på bare 60 minutter (hvis vi rekker det)! Operahistorien byr på de beste operagodbitene som finnes, samtidig som du slipper alle de kjedelig og langdryge ariene! Dette er blitt til en helt ny forestilling som skal få DEG til å elske opera!

Kanskje plukker du opp noen nye opera fun-facts i denne forestillingen om du allerede er operanerd? Med en god dose humor og humør, er dette en morsom forestilling som passer for alle, uansett om du er operafrelst eller ikke! Opera, lenge leve!

Medvirkende: Hanne Korsbrekke Askeland, sopran Sara Aasen, sopran Knut Kristian Mohn, tenor Dagfinn Andersen, baryton Stefan Ibsen Zlatanos, klaver

Bjørn Sæter, regi

Eftablues med Palle Wagnberg trio

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Billetter kjøpes i døra samme dag. Vi serverer konsertmeny både før og under konserten, velbekomme!

Innendørs fyrverkeri på offentlig sted er forbudt, men det blir gjort et unntak for Palle Wagnberg lørdag 20 oktober ettermiddag PALLE WAGNBERG TRIO

Paul Wagnberg (f. 1961 i Norrköping, Sverige), også kalt ”Palle Groove”, flyttet fra Sverige til Norge i 1985, og har vært heltidsmusiker siden 1987.

Palle er mest kjent som organist, bassist, sanger og komponist i souljazz-gruppa The Real Thing som har gitt ut 9 plater og turnért i Skandinavia og Europa i 22 år. Blant utgivelsene er den Spellemannsnominerte ”The Real Thing in New York” m/Lew Soloff som er produsert av tidligere Blood Sweat and Tears-gitarist Georg ”Jojje” Wadenius. Året etter kom ”A Perfect Match” med Bohuslän Big Band, produsert av den Los Angeles-baserte arrangøren Tom Kubis. Senere gjorde de plata ”Deluxe” med Even Kruse Skaterud og Kringkastingsorkesteret.

Palle har i tillegg gitt ut tre cd'er i eget navn, ”Paul Wagnberg Organ Unit”, «Eat Meat», «Gone Fishing» og «Catch 22». Palle er også blitt brukt som studiomusiker på utallige plater i mange forskjellige stilarter, og spilt live på flere plater med bl.a J.T. Lauritsen & Buckshot Hunters, og Stina Stenerud band. I sin nye trio har han med seg Bent Patey på gitar og Lars Opedal på trommer.

Ulf og Eric Wakenius - Helle Brunvoll, Magne Arnesen, Sverre lunde - Dobbelt konsert

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Vi åpner dørene kl 18.00 og serverer konsertmeny fram til konserten starter.

Touch the hand of love Et musikalsk epos med utgangspunkt i repertoaret til Blossom Dearie. Blossom Dearie var pianist, vokalist og komponist og har vært en stor inspirasjonskilde for Helle, ikke minst p.g.a. sin helt spesielle formidlingsevne og valg av låter. Sverre Lunde, som har frontet norsk jazz internasjonalt i regi av utenriksdepartementet i flere år, vil innlede konserten med et foredrag om Blossom Dearie. Dette blir en utpreget kammerkonsert i stille tempo.

Helle Brunvoll – vokal

Magne Arnesen – piano

Sverre Lunde – innledning

Ulf og Eric Wakenius - Far og sønn Det siste nye blant gitar duoer! Gitarister på høyeste nivå! Turnerer nå med den høyt anerkjente CD-en: Father And Son (ACT)!

Presse: Fem stjerner fra Jazzpressen: American Guitar Technique Magazine, Nouvelle Vague, InMusic (DE), "Album of the week!" – NDR, Rondo "Un album Magique”

Ulf Wakenius. Har spilt 10 år med Oscar Peterson. Har arbeidet med Pat Metheny, Herbie Hancock Mike Brecker Ray Brown, Michel Legrand, Youn Sun Nah ao.

Eric Wakenius En ny av gitarist rase med unik spillestil.

Han bringer sin svært personlige vokal til duoen. Han spiller gitaren som han var født med den i hånden - John McLaughlin - Eric er utrolig - John Scofield - Svensk gitargeni – Downbeat - Jeg elsker det du gjør! - Mike Stern

Torun Eriksen

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Vi åpner dørene kl 19.00 og serverer nydelig mat fram til konserten starter kl 21.00.

Luxury and Waste

Torun Eriksen er klar med ”Luxury and Waste” på Jazzland Recordings, to år etter kritikerroste «Grand White Silk». På sitt sjette soloalbum sitter hun igjen i produsentstolen med makker og bassist Kjetil Dalland (Mari Boine, Anneli Drecker, Bertine Zetlitz, Kurt Nilsen, Lene Marlin, Maria Mena, Nordic Namgar og Vamp), men der forrige plate flørtet med det storslåtte, får vi nå musikk i et kompromissløst nedstrippet lydbilde. Her er det melodi og tekst som leder an gjennom svale, svevende stemninger og drivende, duvende partier. Åtte nyskrevne sanger, samt en av hennes eldste i 2018- versjon, bæres kun av stemme, bass og innslag av tangenter. Nok en gang på kryss og tvers av sjangre; Jazz, pop, og soul, vise, blues, og gospel, det dukker opp alt sammen i stadig uventede kombinasjoner. – «Jeg elsker at musikk kan være sprengfull av referanser og likevel sin helt egne blanding, og håper denne plata er blitt sånn. Å lage «Luxury and Waste» har vært å jakte på kjernen i låtene. Vi har skrellet alt ned til beinet for å jobbe med det rå og upolerte og vi har prøvd å ta med dette helt spesielle lyset som egentlig bare skisser har, over i de ferdige versjonene». Eriksens tekster forteller historier om å finne seg til rette i verden, og om å stå på begge sider i dragkampene mellom medmenneskelighet og egoisme, styrke og svakhet, og rett og galt. Det er betraktninger fra utsiden og innsiden om å leve, alene og sammen, og om hvordan vi bruker den tiden vi er tildelt. Albumet er spilt inn duo, og uten pålegg. – «Vi gikk i studio med få føringer på produksjonen, men var enige om at det nok trengtes mer enn bare oss to. Etter hver låt virket det likevel helt feil og alt for mye å skulle legge til noe. Så vi lot være. Med få elementer blir alt tydeligere. Det er skummelt og fint på samme tid.» Eriksens møte med Kjetil Dalland ble starten på det som i mer enn 20 år har dannet grunnlaget for hennes musikalske katalog. Nå er tiden inn for å løfte fram og utforske dette genuine samarbeidet. Bli med når Torun med «Luxury and Waste» inviterer oss tettere på enn noen gang. Albumet slippes 7.september 2018. Medvirkende: Kjetil Dalland - bass og gitarer David Solheim - lyddesign