Elskovsdrikken - En miniopera

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

En sprudlende og stadig like populær komedie I samarbeid med sin librettist, skrev Gaetano Donizetti operaen på bare 14 dager på oppdrag for Teatro della Canobbiano i 1832. Forestillingen var en umiddelbar suksess. Den ble populært tilegnet Milanos kvinner og har siden vært spilt på operascener verden over.

I denne versjonen blir vi godt kjent med den unge bonden, Nemorino, som er håpløst forelsket i byjenta, Adina. Den noe mer velstående Adina er avvisende, men ikke helt uinteressert. Nemorino er fortvilet og forsøker å finne en løsning på hvordan hun skal gjengjelde hans følelser. Inn i disse forviklingene lander mirakeldoktoren Dulcamara med sin ballong med remedier og miksturer av alle slag.

Forestillingen ivaretar frydefullt både det humoristiske og dramatiske på en uvanlig lett, lekende og energisk måte.

Medvirkende Hanne Korsbrekke Askeland, sopran Ole Morten Velde, tenor Åse Mathisen, klaver

Konserten spilles fredag 20. september kl 19.30 i Stallen Galleri & Café i Teatergata 2 i Horten. Konserten er beregnet å vare i nesten to timer inkludert pause. Dørene åpnes kl 18.00 og det serveres en utsøkt konsertmeny fram til konserten starter. Billetter kr 280 på Ticketco.no eller i døren så lenge det er billetter igjen. Se også Akonserter.no

Efta-Blues med Maldito Blues Union Bandet 2018

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Billetter selges i døra samme dag. Det serveres en heftig konsertmeny både før og under konserten!

Maldito er et norsk bluesrockband fra Trøndelag. Bandet ble dannet i England våren 2015 av Vegard Trenmo Ring og Bendik Brevik, ved Paul McCartneys Liverpool Institute for Performing Arts. Bandet ble stiftet med inspirasjon fra den skittene bluesen fra 1940–50-tallet i tillegg til en mer moderne bluessound fra artister som Rivals Sons og Black Keys. Etter ¬ere konserter i England bestemte bandet seg for å slippe sin debutsingel «Waiting for You». Låten ga medfart for bandets populæritet i Liverpool, og ble spilt på lokalradio-stasjoner som Wirral Radio & BBC Introducing. Etter å ha opparbeidet et solid liveutrykk, meldte den tyske turnémanageren, Elli Manon, sin interesse og bare etter noen få månder var Malditos første Tysklandsturné planlagt. I forkant av turnéen i Tyskland, slapp Maldito sin andre singel «I’m Yours Tonight». Denne låta var et standpunkt for bandets skittene sound og utrykk. Singelslippet ga enda ¬ ere avspillinger på radiostasjoner i England og Norge. Økt popularitet ga Maldito intog på det norske publikumet, etter å ha satset på det Britiske og Tyske markedet. I Mai, 2017, dro Maldito på en 11 dagers lang turné i Tyskland der de opplevde fullsatte konserter i byer som Müchen, Übersee, Oberaudorf. Det tyske publikumet applauderte Malditos liveuttrykk og låter, noe som resulterte i en vellykket turné der bandet ble utsolgt for e ekter og de dro hjem med en ny tilhengerbase i Tyskland. Bandet går en spennende framtid i møte som vinnere av Union Blues Cup 2018, men mye konsertvirksomhet i inn- og utland de neste årene.