Ulf og Eric Wakenius - Helle Brunvoll, Magne Arnesen, Sverre lunde - Dobbelt konsert

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Vi åpner dørene kl 18.00 og serverer konsertmeny fram til konserten starter.

Touch the hand of love Et musikalsk epos med utgangspunkt i repertoaret til Blossom Dearie. Blossom Dearie var pianist, vokalist og komponist og har vært en stor inspirasjonskilde for Helle, ikke minst p.g.a. sin helt spesielle formidlingsevne og valg av låter. Sverre Lunde, som har frontet norsk jazz internasjonalt i regi av utenriksdepartementet i flere år, vil innlede konserten med et foredrag om Blossom Dearie. Dette blir en utpreget kammerkonsert i stille tempo.

Helle Brunvoll – vokal

Magne Arnesen – piano

Sverre Lunde – innledning

Ulf og Eric Wakenius - Far og sønn Det siste nye blant gitar duoer! Gitarister på høyeste nivå! Turnerer nå med den høyt anerkjente CD-en: Father And Son (ACT)!

Presse: Fem stjerner fra Jazzpressen: American Guitar Technique Magazine, Nouvelle Vague, InMusic (DE), "Album of the week!" – NDR, Rondo "Un album Magique”

Ulf Wakenius. Har spilt 10 år med Oscar Peterson. Har arbeidet med Pat Metheny, Herbie Hancock Mike Brecker Ray Brown, Michel Legrand, Youn Sun Nah ao.

Eric Wakenius En ny av gitarist rase med unik spillestil.

Han bringer sin svært personlige vokal til duoen. Han spiller gitaren som han var født med den i hånden - John McLaughlin - Eric er utrolig - John Scofield - Svensk gitargeni – Downbeat - Jeg elsker det du gjør! - Mike Stern

Eftablues med Palle Wagnberg trio

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Billetter kjøpes i døra samme dag. Vi serverer konsertmeny både før og under konserten, velbekomme!

Innendørs fyrverkeri på offentlig sted er forbudt, men det blir gjort et unntak for Palle Wagnberg lørdag 20 oktober ettermiddag PALLE WAGNBERG TRIO

Paul Wagnberg (f. 1961 i Norrköping, Sverige), også kalt ”Palle Groove”, flyttet fra Sverige til Norge i 1985, og har vært heltidsmusiker siden 1987.

Palle er mest kjent som organist, bassist, sanger og komponist i souljazz-gruppa The Real Thing som har gitt ut 9 plater og turnért i Skandinavia og Europa i 22 år. Blant utgivelsene er den Spellemannsnominerte ”The Real Thing in New York” m/Lew Soloff som er produsert av tidligere Blood Sweat and Tears-gitarist Georg ”Jojje” Wadenius. Året etter kom ”A Perfect Match” med Bohuslän Big Band, produsert av den Los Angeles-baserte arrangøren Tom Kubis. Senere gjorde de plata ”Deluxe” med Even Kruse Skaterud og Kringkastingsorkesteret.

Palle har i tillegg gitt ut tre cd'er i eget navn, ”Paul Wagnberg Organ Unit”, «Eat Meat», «Gone Fishing» og «Catch 22». Palle er også blitt brukt som studiomusiker på utallige plater i mange forskjellige stilarter, og spilt live på flere plater med bl.a J.T. Lauritsen & Buckshot Hunters, og Stina Stenerud band. I sin nye trio har han med seg Bent Patey på gitar og Lars Opedal på trommer.

Operahistorien på 60 minutter

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Vi åpner dørene kl 18.00 og serverer en fyrrig konsertmeny fram mot konsertstart 19.30. Ta en helaften i Stallen denne kvelden da vel!

Velkommen til et operashow du aldri før har sett maken til! Operahistorien på 60 minutter tar deg med gjennom 400 år med operahistorie, og det på bare 60 minutter (hvis vi rekker det)! Operahistorien byr på de beste operagodbitene som finnes, samtidig som du slipper alle de kjedelig og langdryge ariene! Dette er blitt til en helt ny forestilling som skal få DEG til å elske opera!

Kanskje plukker du opp noen nye opera fun-facts i denne forestillingen om du allerede er operanerd? Med en god dose humor og humør, er dette en morsom forestilling som passer for alle, uansett om du er operafrelst eller ikke! Opera, lenge leve!

Medvirkende: Hanne Korsbrekke Askeland, sopran Sara Aasen, sopran Knut Kristian Mohn, tenor Dagfinn Andersen, baryton Stefan Ibsen Zlatanos, klaver

Bjørn Sæter, regi

Frida Fredrikke Waaler Wærvågen og Ingrid Andsnes

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Vi åpner dørene kl. 17.30 og serverer deilig mat fram til konsertstart 19.00. Velkommen til denne flotte søndagskonserten!

Frida Fredrikke Waaler Wærvågen og Ingrid Andsnes med ny CD Frida Fredrikke Waaler Wærvågen og Ingrid Andsnes har nylig gitt ut en CD med musikk som hører til kjerneverkene i det norske cellorepertoaret og som spenner over en tidsperiode på 100 år. I sentrum står Griegs cellosonate fra 1883, som fremdeles er det mest kjente internasjonalt, men i kjølvannet er det kommet flere vakre tilskudd.

I Monrad Johansens «Suite», Sparre Olsens «Metamorfose» og Sommerfeldts «Mini-suite» kan vi i vekslende grad skimte Griegs stilinnflytelse. Mens Nordheims «Clamavi», som med sitt sterke uttrykk allerede er på stadig flere cellisters repertoar, også internasjonalt, har et helt annet tonespråk.

Frida Fredrikke Waaler Wærvågen Frida Fredrikke Waaler Wærvågen er en norsk cellist med en lang og solid bakgrunn. Hun startet å spille som 5-åring, og har studert med professorene Aage Kvalbein, Truls Mørk, Frans Helmerson og Torleif Thedéen. Hun er i dag frilans cellist i Oslo, og ettertraktet både som kammermusiker og vikar som gruppeleder i de norske orkestrene, i tillegg til å være høyskolelektor ved Musikk på Majorstua. Celloen hun spiller på er laget av Nicolas Lupot i 1823, og er utlånt av Dextra Musica, Norge.

Ingrid Andsnes Ingrid Andsnes har etablert seg som en av Norges fremste pianister. Med sitt energiske spill og formidlingsevne er hun en musiker som skaper nær kontakt med sitt publikum.

I 2015 ga hun ut sin første solo-CD, med Beethovens «Diabellivariasjoner», som høstet strålende kritikk og førte til en debutkonsert i Carnegie Hall med samme program, til stående ovasjoner.

Hun har vært solist med flere norske orkestre, blant annet Kringkastingsorkesteret og Bergen Filharmoniske Orkester, og i 2010 spilte hun inn Mozarts klaverkonsert nr 12 i A-dur med Telemark Kammerorkester. Hun har også medvirket på flere plateinnspillinger, blant annet med Det Norske Solistkor.

Kåre Garnes trio

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Vi åpner dørene klokka 19.00 og serverer flott konsertmeny fram til konsertstart 21.00.

Kåre Garnes, kontrabass har lang fartstid på den norske jazzscenen. Han har medvirket på en rekke plateinnspillinger, spilt på klubber og festivaler siden -80 tallet med forskjellige band og solister, Garnes har et langt samarbeid med saksofonisten Vidar Johansen, tidligere også med i Laila Dalseth/Totti Bergh kvintett.

Jørn Øien, piano har med sitt smakfulle, hardtsvingende spill i en årrekke vært en av våre mest etterspurte pianister. Spilt på klubber og festivaler i inn og utland samt en rekke plateinnspillinger.

Magnus Sefaniassen Eide, trommer tilhører den unge, fremadstormende generasjonen trommeslagere. Utdannet ved jazzlinjen på NMH.Hans lekne, kreative, svingende trommespill gjør ham til et naturlig valg i mange, forskjellige musikalske settinger.