Previous events

Babylon Brothers

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Vi åpner dørene 19.00, og serverer en forrykende konsertmeny fram til konserten starter 21.00.

Babylon Brothers er et fyrverkeri av et jazzrockband ledet av gitaristen Staffan William-Olsson fra The Real Thing, Mezzoforte og Sharp Nine. Med på laget har han Norges ledende trommevirtuos Erik Smith, keyboardisten Kristian Wentzel og bassisten Tom Erik Antonsen. Musikken er hovedsakelig skrevet av Staffan, og stilistisk ligger det et sted mellom Jeff Beck, Larry Carlton og George Benson.

Efta-Blues med Rawdhouse

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Billetter selges i døra samme dag. Vi serverer konsertmeny fra ca 14.30. Sjanger Bluesrock

Bandmedlemmer Morten Rostad: Gitar Cato Rostad: Trommer Ole Jens Hovda: Bass Morgan Bjørnland: Vokal

Om Rawdhouse begynte å spille sammen august 2014. Består av fire erfarne musikere fra Sarpsborg/Fredrikstad. Aktuelle med cd'n "Lights"

Kammermusikkfest med Ensemble Meteorôs

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Vi åpner dørene kl. 18.00 og serverer en nydelig konsertmeny fram til konserten starter kl 19.30.

Billetter kjøpes på ticketco.no (se lenger ned) eller i døren så lenge det er billetter igjen.

To av kammermusikkens mesterverk fremført av prisbelønte Ensemble Meteorôs.

Pianisten Marina Kan Selvik har vunnet en rekke internasjonale konkurranser som Nordic Piano Competition i Malmø og den internasjonale konkurransen Klavierpodium i München. I 2016 ble hun prisvinner i konkurransene i Mayennes i Frankrike, Murcia i Spania, Val Tidone i Italia og Hannover i Tyskland. Hun har gitt solokonserter på Troldhaugen og medvirket på store internasjonale festivaler som feiringen av komponisten Rodion Schjedrin i Moskva der komponisten selv var til stede. Foruten i Norge har Kan Selvik holdt konserter i Danmark, Finland, Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Spania, Portugal, Italia, Jersey, Litauen, Armenia og Russland.

Meteorôskvartetten ble dannet i 2016 av musikere fra Frankrike, Russland, Taiwan og Norge og er premiert flere ganger. Kvartetten består av Alexandre Guy og Stepan Frolov på fiolin, Kai-Hsun Lin på bratsj og Johannes Borchgrevink på cello. Sammen med den norsk-russiske pianisten Marina Kan Selvik dannet de i 2017 klaverkvintetten Ensemble Meteorôs. Tidligere i år vant de førstepris i Musikkhøgskolens i kammermusikkonkurranse med Brahms' klaverkvintett i f-moll.

Program Antonín Dvořák (1841-1904): Klaverkvintett nr 2 i A-dur, opus 81 (1887) Pause Johannes Brahms (1833-1897): Klaverkvintett i f-moll, opus 34 (1864)

Tønsberg Storband med Carl-Henrik Kverne Nilsen

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Vi åpner dørene klokka 19.00 og serverer en herlig konsertmeny fram til konserten starter 21.00.

Veldig mange ser på Norske Talenter. Carl-Henrik Kverne Nilsen har vist seg fram som sanger i ulike sammenhenger. I Norske Talenter sist kom han til finalen med Frank Sinatra-låter sammen med storband. Det er det ingen som har gjort før han!

Carl-Henrik har gjennom flere år deltatt i ulike tv-programmer og på ulike scener i jakten på en karriere som vokalist. Først som rockevokalist, nå i de seinere år som jazzsanger i «crooner-stil». Det vil si en sangform som først og fremst gjenkjennes om vi her nevner en av tidenes største jazzvokalister, Frank Sinatra. Carl-Henrik fant fram til denne formen for fire-fem år siden og har samarbeidet jevnlig med Drammen Storband, siden han nå er bosatt i den byen. Han er imidlertid vokst opp i Tønsberg, da kanskje mest kjent under navnet Kværne.

I Norske Talenter gjorde Carl-Henrik det kunststykket å synge seg helt fram til finalen nå i våres, med jazzlåter! Fortsatt akkompagnert av Drammen Storband. Det står det stor respekt av, og i finalen fikk et stort tv-publikum høre hans versjon av «My Way», Frankie Boy’s signaturlåt. Carl-Henrik har opparbeidet seg stor rutine som entertainer og vokalist og rendyrker nå sitt talent som crooner.

Tønsberg Storband ledes nå om dagen av saksofonist Frode Grøtting og stiller fortsatt med sin faste, flotte vokalist Jeanette Kristiansen.

Tønsberg Storband Frode Grøtting – leder, dirigent Jeanette Kristiansen – vokal Carl-Henrik Kværne-Nilsen – vokal

Eftablues med Shake

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Billetter kjøpes i døra samme dag. Vi serverer en super konsertmeny fra ca kl. 14.30.

Shake som er Marianne Eide, Einar Frøysa og Andreas Barth spiller med driv og sjarm kjente og mindre kjente låter og gir sitt publikum litt sommer uansett årstid. Det ryktes at de også har en rykende fersk låt eller to å fremføre som de samsnekret i snikkarbua til Einar. De gleder seg til å være i det blå hjørnet og rister nok av seg en gladblues eller to i farta.

Vigdis Wisur - Min reise med Eva Cassidy

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Vi åpner dørene kl. 19.00 og serverer en nydelig konsertmeny fram til konserten starter kl 21.

Billetter kjøpes i døra eller på ticketco.no (se lenger ned)

Vigdis Wisur "Arven fra Amerika" Min reise med Eva Cassidy Vigdis Wisur er tilbake med en ny forestilling, med utgangspunkt i låtmaterialet til Eva Cassidy. "Arven fra Amerika" er tittelen på forestillingen. Vigdis Wisur forteller selv: «Kall det gjerne en oppfølger av min Eva Cassidy-hyllest fra 2002. «Arven fra Amerika» er imidlertid et bilde på – og en konsert om – en musikalsk arv som virkelig ikke bare er min. Men jeg foretok en reise i forbindelse med mitt bekjentskap til Evas musikk. På et tidspunkt var jeg lei av musikkbransjen og det å strebe etter å «bli til noe». Jeg hadde ikke lyst til å synge mer. Så hørte jeg Eva Cassidy. Og de påfølgende årene ble en reise i musikk, en sterk reise til Amerika (på besøk til Evas foreldre), en reise til Island (til Evas bror, Dan) – men kanskje ble det aller mest en viktig reise i meg selv. Hvorfor gjør jeg det jeg gjør? På konserten blir reisene dokumenter – i musikk, i bilder og i ord.» Vi kan love en vakker kveld med variert musikk, nydelige bilder og et kvalitetssterkt band under ledelse av Vigdis Wisurs mangeårige sjelefrend, kompanjong og ektemann, Frank Wisur. Velkommen!

Efta-Blues med Mr. Martin and his Big Horns

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Billetter kjøpes i døra. Det serveres en spenstig konsertmeny fra klokken 14.30!

Mr. Martin er i henhold til Folkeregistret Stig Martinsen, ildsjel i bluesklubben og kjent musiker i Moss siden 70-tallet. Den gangen spilte han trommer og spilte i band som Love in Vain, Lady Rosemary, Josie m.fl.

Han ble etterhvert lei av å sitte gjemt bak trommer og ønsket en mer fremtredende rolle som vokalist og gitarist. Han kom mer frem på scenen f eks i sammenheng med Dr. Blå , Kråkeby, Moss Blues Trio og Supersession.

Hans nyeste prosjekt kalles altså Mr. Martin & His Big Horns og bandet har bak seg flere konserter i Moss og Oslområdet. Tilbakemeldingene er knallgode og det er tydelig at vi beveger folk med denne type musikk.

Mr. Martin & His Big Horns spiller låter av professor Longhair og er preget av pianobasert blues fra New Orleans. Det er plukket låter fra 30 tallet med Roy Milton, Professor Longhair, T – Bone Walker, Freddie King , BB – King, Albert King , Guitar Slim, Ray Charles, mv – stort sett det beste av de beste bluesartistene. Vi har med fire solister : piano, gitar, trombone og trompet og det betyr gode improvisjoner sammen med godt arrangerte låter.

Bandet er opptatt av et åpent lydbilde med plass og rom for improvisasjoner.

Vi jobber for tiden med eget stoff og planlegger å gå i studio i slutten av mai. Disse egne låtene vil bli presentert på de stedene vi spiller i 2018

Bandet består av ;

Stig Martinsen, gitar og sang

Yngvar Pettersen, piano og orgel

Arne Brunvoll, bass og sang

Geir Pettersen, trommer

Østfolds tøffeste og tighteste blåsegruppe ;

Jon Petter Gonzalez Lindberg, trompet

Frode Engan, sax ( baryton og tenor )

Andreas Stene Pettersen, trombone

Prima Vista social club (Julejazz!)

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Dørene åpner 18.00, da serveres det en fantastisk konsertmeny fram til konsertstart 21.00.

Ordinær billet: 270,- Medlemsbillett: 220,-

Dette er Juleshow nummer 1!! En bedre kombinasjon av musikk, humor og glede skal du lete lenge etter Prima Vista Social Club spilte på Stallen i våres og konserten var en kjempesuksess. Når vi hørte at de hadde et «Juleshow» også, ble de booket på strak arm. For deg som liker å smile og le, samtidig som du digger råe musikere som briljerer og shower. Dette er publikumsvennlig swing, blues, salsa og jump ‘n jive, inspirert av den hardtsvingende musikken på 1940- og 50-tallet, med bl.a. Louis Prima, Louie Jordan, Ray Charles og Brian Seltzer som forbilder. Elegant antrukket, men med energi, show og fanfarer. Bandet består av Oslos kanskje sprekeste blåserrekke, pluss et drevent komp, frontet av entertainer Svein Erik Martinsen.

Svein Erik Martinsen: gitar/vokal, Jens Fossum: kontrabass, Torstein Ellingsen: trommer, Erik Eilertsen: trompet, Håvard Fossum: tenorsax, Kristoffer Kompen: trombone

Randi Tytingvåg Trio

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Vi åpner dørene klokken 19.00 og serverer en deilig konsertmeny!

Ordinær billett: 220,- Medlemsbillett: 170,-

Høsten 2017 kommer Randi Tytingvåg Trio med albumet Roots & Wings og i den forbindelse legger de ut på en omfattende turné i Norge og i Tyskland. Med et unikt” sound” og ekte historiefortelling har de skapt seg et navn både nasjonalt og internasjonalt. Sammen har de utviklet et akustisk format med elementer fra jazz, blues/roots, folk og country. Trioen utfolder seg i spennet fra det lavmælte og fragile til det kraftfulle og råe. Tett samspill og vokale harmonier har blitt deres fremste varemerke. Dette er nært og ekte.

Randi Tytingvåg: vokal, Dag S. Vagle: gitar/vokal/kor, Erlend E. Aasland: banjo/tenorgitar/cavaquinho/piano/kor

Eftabluesen med Jørgen Sandvik

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Kom i god tid, det er førstemann til mølla som gjelder når det kommer til å få de beste plassene i salen. Stallen serverer en variert og god konsertmeny fra klokken 14.30

Jørgen Sandvik - Nå satser han også solo med blues i bagasjen! Tanken nå er å satse mer helhetlig på sitt eget blues-orienterte uttrykk. Blant musikere og bransjefolk anerkjennes Jørgen som en våre ledende artister- et unikt talent. Jørgen Sandvik er en ung vetaran blant artister i Norge. Han er kjent fra spellemannsprisvinnerne Real Ones og som gitarist for Sigrid Moldestad.

Unni Wilhelmsen

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Unni Wilhelmsen

er en av vår tids viktigste låtskrivere, og en fantastisk sanger. Da Wilhelmsen slo gjennom i 1996 med debutalbumet

«To Whom It May Concern» (Polygram) ble hun en viktig formidler av en sjanger som tidligere hadde vært nærmest urørt i platesammenheng i Norge, en sjanger som i dag har fått bredt feste i norsk populærmusikk.

Låta "Won't go near you again" fra debutalbumet, et album som også gav henne Spellemannspris for årets album og årets kvinnelige artist, fikk en ny oppsving i 2006, da den igjen dukket opp på topp-plasseringer på VG-lista. Kanskje vi igjen kan forvente det samme i år, for ikke bare feirer låta, og plata 20-årsjubileum, men Unni Wilhelmes er en av deltakerne i årets sesong av "Hver gang vi møtes"på TV2. Siden høsten 2013 har Unni Wilhelmsen vært fast medlem av Di Derre.

Unni Wilhelmsen reiser konstant rundt på oppdagelsesferd i Norge med gitarene og de selvskrevne låtene og spiller for folk. Hun spiller på bitte små, norskde signede gitarer med forsterker, på akustiske gitarer, på sølvskimrende elgitarer med vreng og ekko, eller på piano. Konsertpublikummet er de første som får høre ferske låter eller coverversjoner av sanger Unni har hengt seg opp i.

Gjennom snart 1800 konserter og opptredener gjort det meste og jobbet med de fleste, men det er fremdeles intimformatet hun trives best i. Hun spiller helst på de trangeste, små stedene - hvor hun kan se ansiktene til alle som er der. Det er den næreste formen for akustiske konserter hun liker best. I tillegg til tekstene og musikken, får man gjerne høre historiene bak eller anekdoter om tilblivelsen.

Ingrid Olava

Stallen, Teatergata 2, 3181 Horten

Ingrid Olava kommer tilbake til Stallen, lørdag 9. juli

Konsertstart kl 21:00, dørene åpner kl 19:00

6 år har gått siden Ingrid plukket opp spellemannspris for albumet «The Guest» (2010) som etablerte henne som en av våre fremste kvinnelige artister. Ingrid Olava har alltid hatt en sterk tilstedeværelse på konsertscener som utøver, med «The Guest» ble hun også anerkjent kunstnerisk og kommersielt som en låtskriver og albumartist av rang.

Seks år kan virke lenge, men Ingrid Olava har på ingen som helst måte ligget på latsiden. Hun har spilt inn filmmusikk (Keeper’n til Liverpool)og gjort seg bemerket som skuespiller, med fremtredende roller i filmer og tv serier som Oslo, 31. august, Varg Veum – Kalde hjerter og Lilyhammer. I tillegg til dette har hun sluppet en internasjonal ep utgivelse, vært med på juleplate («Vi tenner våre lykter»). Og jobbet. Sakte men sikkert. I det stille.

Det tok tid. Her hjemme snakker vi mye om det vanskelige andrealbumet, i andre territorier er det gjerne tredjealbumet, albumet som en gang for alle skal bidra til at man kan legge karakteristikker som «ung og lovende» bak seg som ofte sitter langt inne. Tiden – den har blitt brukt godt, likevel i det stille. Gjennom store deler av 2011 og 2012 var Ingrid på reisefot – i Berlin, LA og Stockholm, men også i Oslo eller i hennes nye sommerhus på Hurum – for å skrive låter. All viraken som fulgte i kjølvannet av det høye aktivitetsnivået gjorde at det tok tid å forløse materialet. Et stykke ut i 2012 var det klart. Mye hjulpet av møtet med ulike «fødselshjelpere» som låtskriveren Gary Clark, Francis Healy fra Travis og sist, men ikke minst, den engelske produsenten David Kosten, mest kjent for jobber med artisten Bat For Lashes, Everything Everything og Lenka. På sensommeren 2012 gikk hun i studio med han og en liten gruppe håndplukkede musikere (Ben Christophers, Sarah Jones, Jeremy Pritchard og Augusta Harris). De elleve sporene på albumet ble deretter spilt inn over flere perioder og har fått godgjøre seg ett halvt års tid før det nå slippes løs på verden. Enn så lenge har vi kunnet glede oss over de første smakebitene fra den kommende utgivelsen i form av singlene «Black Box» og «Jackie Kennedy», som har hatt høy rotasjon på blant annet P1og P3.

Hovedøen Social Club

Stallen, Teatergata 2, 3181 Horten

Lørdag 2. juli blir det hett i Stallen!

Hovedøen Social Club står på scenen og det loves fengende rytmer og fantastisk stemning når Sverre Indris Joner og co gjør det de er best på: lage cubanske versjoner av norsk populærmusikk av ikke helt ny dato

Konsertstart kl 21:00, dørene åpner kl 19:00

Hovedøen Social Club

Det hele startet med at Sverre Indris Joner reiste til Cuba i 1985 for å studere cubansk musikk.

Året etter landet Sergio Gonzalez på norsk jord. Salsabandet La Descarga så dagens lys året etter det igjen. Med bandet Tango for 3 utviklet Joner en pussig forkjærlighet for kontrafaktsk musikkhistorie – eller; å plante om musikk der den slett ikke hører hjemme. Men dette kunne da gjøres med salsa også? Veien fra Grieg & Brahms til Bendiksen og Book-Jensen var en logisk konsekvens. Så med følgende hypoteser for øyet ble repertoaret valgt fra NRKs platearkiv.

Hva hvis vi en dag våknet og oppdaget at Norge plutselig lå i Karibien?

Hva ville skjedd hvis man tok dagens og gårsdagens norske populærmusikk, og flyttet den i tid og sted?

Hva hvis f.eks. Lynni Treekrem eller Marius Müller forsvant i en tidsmaskin som dukker opp i 1950, i øvingsrommet til den legendariske, cubanske pianisten Peruchin?

Hva hvis den karibiske øya St. Croix ikke ble solgt av Danmark/Norge til USA, men ble målet for norsk imigrasjon?

Så mange spørsmål, så få svar! Men fantasien var ubønnhørlig satt i sving – og resultatet er å høre på 3 CDer/DVD….

Første CD ble hetende “¡Que viva Noruega!” – leve Norge! – som er direkte sitat fra Sergios ryggradsrefleks når han husker alt han ikke lengter etter på Cuba…

Album nummer to har fikk tittelen er ”¡Ay Caramba!” – som vel best oversettes med ”Søren klype!”, ”Jøye meg!” eller ”Fillern” – altså et kraftløst kraftutrykk. Litt høflig banning blandt dannede mennesker. Noe som man kanskje kan anta vil være en reaksjon når lytteren oppdager hvilken låt de egentlig hører på?

Tredje CD “En natt forbi” er også en DVD med opptak fra konsert i Store Studio med Kringkastingsorkestret.

Hovedøen Social Club kjennetegnes for å lage cubanske versjoner av norsk populærmusikk av ikke helt ny dato. Denne usannsynlige fusjonen mellom Havana og Norsktoppen/Grand Prix/VG-lista har gjort at nordmenn over det ganske land trekker på smilebåndet og kjenner det rykker i dansefoten. Det innebærer gjerne frekke løsninger. Utfordringen bak versjonene er å balansere for ikke å bli en parodi, men en feiring av de kvaliteter som gjorde at man i utgangspunktet husker disse låtene. Og dessuten tilføre alt det som gjør at vi aldri blir lei av å utforske de karibiske musikkformene. Og med Sergio Gonzalez ikke helt plettfrie norsk-uttale er soundet ikke til å ta feil av.

Sverre Indris Joner skrev i 2003/2004 en rekke arrangementer av klassiske perler av Bach, Mozart, Beethoven, Strauss og Tchaikovsky i salsa-drakt, for en innspilling med det prestisjetunge tyske orkesteret Munchner Rundfunk Orchestra. Ett av stykkene ble sågar brukt som hovedtema i filmen ”En ganske snill mann” av Hans Petter Moland. I oktober 2009 gjorde HSC to konserter med Kringkastingsorkesteret i Store Studio på Marienlyst med de samme arrangementene, samt 8 nye arrangementer av HSCs eget repertoar i orkesterversjon.

Som kanskje tør antas kjent, har Joner brukt en god del av sin karriere til, og hatt en ikke ubetydelig suksess med, nettopp å omarrangere kjente musikkstykker til en diametralt annen stil/genre/form. Hovedøen Social Club & KORK er mest kjent i den senere tid, men også med Tango for 3, Trond Viggo Torgersen, Herborg Kråkevik, Jan Eggum, Terje Nilsen, Jørn Hoel og Nora Brockstedt m.fl. har lignende vært gjort med hell. HSC ble dannet i august 2007 av Sverre Indris Joner med de cubanske musikerne Carlos del Puerto, Pepe Espinosa, Luis Alberto Varona, Sergio Gonzalez og Eduardo Cedeño.

Trompetist Luis Alvaro Varona døde året etter av kreft og hans eldre bror Jose Varona tok hans plass i konserten med KORK i 2009. Søskene Varona kommer fra en familie der samtlige er trompetister, og deres far, Jorge Varona, var opprinnelig medlem av Irakere fram til sin død i 1989, Luis Alvaro Varona spilte også i grupper som Klímax, Issac Delgado, Adalberto Álvarez y Su Son, Irakere, Robert Faz og Calixto Oviedo. På CD #2 spiller det unge talentet Harlem Curbelo trompet.

På trommer og timbales finner man det nye medlemmet Jose ”Tony” Antonio Moreaux Charon som overtar etter Pepe Espinosa (som flyttet til USA). Tony, som bor i København, har bakgrunn fra Afro Cuban All Stars, Carlos Manuel y su Clan og Dan-Son.

På bass finner vi den stilskapende musikeren Carlos del Puerto på de tre innspillingene. Mange vil huske hans bakgrunn fra det legendariske cubanske bandet Irakere og fra bandet Cubanisimo. Fra sin tid på Cuba kan man ikke overvurdere hans påvirkning av den cubanske populærmusikken. Hans iherdige innsats førte til at denne musikken ble en del av musikkundervisningen på Cuba, som tidligere utelukkende var basert på klassisk musikk etter sovjetisk modell.

Sjekk forresten ut den meksikanske TV-reklamen. for den klassiske delen av platen… Stor underholdningsverdi for oss her på berget. Det kan også nevnes at youtube-visningene på Beethovens 5. fra denne platen nærmer seg en million… Beethovens 5.

”Extreme makeover” eller ”Pimp my song” er en beskeftigelse arrangør Joner har bedrevet lenge i Tango for 3 og for f.eks. Munchner Rundfunk Orchester (Classic meets Cuba). Dette blir som en saltomortale med halvsleng og skru utført fullstendig uanstrengt. Den tilsynelatende lettbente & slentrende fusjonen på platene er resultat av laserpresisjon og stor kunnskap fra hofta… Hovedøen Social Club prøver ikke å være morsomme. Dette er seriøs musisering hvor humoren er en synergieffekt (kan det sies mer akademisk så kom med forslag..) Sjarmklump og vokalist Sergio Gonzalez´ norskuttale blir heldigvis aldri bedre enn at det akkurat er mulig å forstå hva han synger. Resten er hans ærlige forsøk på å tolke sangene. Nettopp derfor trekker lyttere på smilebåndet. Det absurde og overraskende ved de musikalske sammesmeltningene gjør det tilgjengelig. Særlig når det svinger upåklagelig…

Dylan Bonanza

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Bob Dylan fyller 75 år! Stallen slår på stortromma og byr på både utstilling av Eivind Preus' fotografisamling av Dylan (utstillingsåpning tirsdag 24.05 https://www.facebook.com/events/1697642573858020/ ), og konsert med selveste Dylan Bonanza lørdag 28.05 for å hedre Bob Dylan.

Dørene åpner kl 19:00, konsertstart kl 21:00 og stallen byr på herlig konsertmeny.

Dylan Bonanza Et band som opprinnelig ble satt sammen i anledning Sir Bobs besøk i Oslo, oktober 2015. Men samtidig et band som ser for seg et langt liv!

Dylan Bonanza spiller låter fra hele Bob Dylans karriere – også fra den tidlige, akustiske perioden. Men – de gjør det konsekvent i elektrisk utgave.

Bandet består av musikanter som har solid erfaring; nesten fra den tida Bob Dylan begynte sin karriere! Bassisten har fortid (og en slags nåtid!) i Junipher Greene. Gitaristen har fortid i legendariske Ruphus, mens keyboardisten har spilt med «alle», både i studio og live – i fremste rekke Hellbillies og Sambandet. Vokalisten har blant annet fem års erfaring fra Rolling Thunder.

Dylan Bonanza er: Arild Rønsen (vokal) Lasse Hafreager (keyboards) Kjell B. Larsen (gitar) Øyvind Vilbo (bass) Finn Håkon Werner Borgi (trommer)

Johannes Martens, Cello og Tina Margareta Nilssen, piano

Stallen, Teatergata 2, 3181 Horten

Konsert med Johannes Martens, Cello og Tina Margareta Nilssen, piano

Musikk av Brahms, Shumann, Schubert og Arvo Pärt

Johannes Martens er for tiden ansatt i Oslo Filharmoniske Orkester. Han studerte med Leonard Stehn ved Guildhall School of Music and Drama, og tok siden diplomstudiet med Truls Mørk ved Norges Musikkhøgskole.

Han har deltatt som kammermusiker ved de største festivalene her til lands, og har solisterfaring fra blant annet Kringkastingsorkesteret og Trondheim Symfoniorkester. Han har også hatt lange engasjement som solocellist i blant annet KORK og Den Norske Operas Orkester.

Allsidighet er et kjennetegn ved Johannes Martens. Han er aktivt opptatt av ny musikk, spiller også barokkcello og viola da gamba, og han har samarbeidet med flere av landets fremste jazz- og folkemusikere.

Etter mottakelsen av et 2-årig stipend fra statens arbeidstipend, ga han i 2008 ut CDen ”Figments and Fragments – Chamber Music by Elliott Carter”. Denne CD-en fikk mye oppmerksomhet i nasjonal og internasjonal presse. Siden har han vært med på en rekke kammermusikkinnspillinger, med musikk som spenner fra Eugene Ysaye til tradisjonsmusikk fra Hardanger. Alle har blitt svært godt mottatt av norske og utenlandske anmeldere. Han spiller på en cello laget av Francesco Ruggeri laget i Cremona i 1690, på utlån fra Sparebankstiftelsen Dextra Musica

Åshild Skiri Refsdal

Stallen, Teatergata 2, 3181 Horten

En musikalsk reise fra Norge til Spania Musikk av: Grieg, Walton, Faure og Rodrigo

Åshild Skiri Refsdal (sopran) Duo Gvito: Gjermund Titlestad og Marius Noss Gundersen. Åshild Skiri Refsdal og Duo Gvito er kjente navn på den norske musikkscenen, og de har turnert og konsertert over store deler av verden.

I denne anledning har de slått seg sammen og skapt et spennende program som beveger seg på "en rød tråd" fra Bergen og Grieg via England og Frankrike, med henholdsvis Walton og Fauré, til Spania og Rodrigo. De utvalgte komposisjonene illustrerer mangfoldet til disse fire komponistene i det musikalske, det folkelige og det rytmiske.

Musikken er i utgangspunktet skrevet for sopran og klaver, men er arrangert for sopran og to gitarer av Duo Gvito

Ingrid Andsnes

Stallen, Teatergata 2, 3181 Horten

Ingrid Andsnes - Stemninger Ravel, Shumann og Grieg

Ravels soloverk, Miroirs og Griegs Stemninger er skrevet på akkurat samme tid. De er bygd opp på samme måte, med titler og tema som gjenspeiler forholdet mellom musikk og inntrykk, og ikke minst fascinasjonen for folkemusikk hos begge, sier den prisbelønte pianisten, som har opptrådt i blant annet Carnegie Hall (New York) Nordland Musikkfestuke, Olavsfestdagene og Oslo kammermusikkfestival.

Trio LEK med Frida Fredrikke Waaler Wærvågen

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Trio Huang består av fiolinisten Daniel Migdal, cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen fra HORTEN og pianisten David Huang.

Hver for seg er alle prisvinnende, ettertraktede musikere. Nå har de dannet en trio og sommeren 2015 spiller de konserter på festivaler som blant annet Lyckå Kammarmusikfestival og Musik i Kullabygden. Våren 2016 skal de turnere i Sverige i regi av Musik i Syd.

Program:

Andrea Tarrodi - Akacia

Shostakovitch - Trio nr. 2 i e-moll op.67

Mendelssohn - Trio nr.1 i d-moll op. 49

Den svenske komponisten Andrea Tarrodi skriver selv om verket Akacia.

"I wrote Akacia on commission for Trio KMW, during the summer of 2009. At that time I spent most of my days in the Swedish archipelago, and its beautiful and dramatic landscape had a strong impact on the piece. Akacia is comprised of two simple melodies: one first presented in violin and cello in the beginning and the other first presented in a melody played by the piano in octaves. Throughout the piece, the two themes appear in various forms. You may, for example, hear one theme as a chordal version in the piano, and the other in a canon-like dialogue between the cello and violin. Acacias are trees, also known as thorn trees, whistling thorns or wattles. The music reminded me a lot of the tree´s natural sculptural qualities, hence the title. Towards the end you may hear birds singing in the acacia tree..."

Daniel Migdal, född 1986 i Stockholm, har etablerat sig som en eftersökt kammarmusiker och solist i Sverige och utomlands. Han har framträtt som solist med bl.a. Sveriges Radios Symfoniorkester, Incheon Symphony Orchestra, Gävle Symfoniorkester, Västerås Sinfonietta och Aurora Symphony Orchestra. Som kammarmusiker har Daniel framträtt med artister såsom Martin Fröst, Truls Mork, Ulf Wallin, Quiroga Quartet och Bengt Forsberg och har turnerat som kammarmusiker och solist i Sverige, Sydkorea, Estland, Frankrike, Holland, England, Kina och Polen. Tillsammans med gitarristen Jacob Kellermann bildar han Duo KeMi, som nominerades till lanseringsbiennalen ”Ung och Lovande 2009” samt vann första pris i den prestigefyllda ”Aschaffenburg Internationalen Wettbewerb für Kammermusik mit Gitarre 2010” som har lett till engagemang på festivaler och konsertserier i Sverige och utomlands. Daniel har studerat bl.a. för Igor Ozim på Universität Mozarteum i Salzburg och Rainer Schmidt på Hochschule für Musik, Basel. Han har deltagit i mästarkurser för bl.a. Ivry Gitlis, Rainhard Goebel, Zakhar Bron och Shmuel Ashkenasi. Daniel spelar på en violin av Januarius Gagliano, byggd år 1756, som möjliggörs genom ett lån av Handelsbanken.

Frida Fredrikke Waaler Wærvågen er en norsk cellist med en lang og solid bakgrunn. Hun startet sin karriere som 5-åring ved Horten Kulturskole. I 1998 ble hun tatt opp som elev ved Barratt Due Musikkinstitutt, og i seks år hadde hun undervisning med professor Aage Kvalbein. Frida Fredrikke fullførte sin Bachelor ved Norges Musikkhøgskole våren 2011 med professor Truls Mørk. Hun har også i flere år studert med professor Frans Helmerson. Våren 2014 fullførte Frida Fredrikke Master etter to år ved Edsberg Slott, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Sverige, med professor Torleif Thedéen.

Frida Fredrikke har vunnet priser og stipend internasjonalt og nasjonalt: ”Young Musician” i Tallin, Antonia Janigro International Cello Competition i Porec, Arve Tellefsens musikkpris, RWE Dea musikkstipend, samt flere. Hun har gjort seg bemerket som solist med en rekke orkestre i inn- og utland, deriblant Oslo Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Münchner Rundfunkorkester, Zürich Kammerorkester, Kaunas Philharmonic and Gøteborg Symfoniorkester.

Frida Fredrikke har jobbet som solocellist i det Kungliga Hovkapellet, Kungliga Operans Orkester i Stockholm, og er nå frilans cellist i Oslo med mange oppdrag som solocellist med orkestre og som kammermusiker. Hun er også fast gruppeleder i strykeorkesteret Ensemble Allegria.

Celloen hun spiller på er laget av Nicolas Lupot, 1823, og er utlånt av Dextra Musica, Norge.

Efter att ha vunnit svenska Solistpriset 2014 för sitt framträdande med Göteborgs symfoniker har den svensk-kinesiske pianisten David Huang (f.1988) etablerat sig bland landets främsta unga pianister idag. Utsedd som Sveriges Radios P2 Artist in residence kommer David de närmaste två åren att göra åtskilliga radioinspelningar och framträdanden, bl.a. som solist med Sveriges Radios Symfoniorkester.

2012 erhöll David första pris i prestigefyllda Vera Lotar-Schevchenko Piano Competition i Ryssland, detta gjorde honom till förste svensk någonsin att vinna en pianotävling i Ryssland. I finalen framförde han Mozarts 20:e pianokonsert och Liszt andra pianokonsert tillsammans med Ural Philharmonic Orchestra (UPO), en av landets ledande orkestrar.

David ger idag regelbundet konserter både som solist och kammarmusiker. Hans brinnande intresse för kammarmusiken har lett till etablerade samarbeten med några utav Sveriges främsta musiker. Sedan 2010 är han medlem i kammarensemblen Sveriges Unga Kammarsolister (www.kammarmusikfestival.se).

David föddes i Taiyuan, Kina och flyttade till Sverige vid 3 års ålder. Vid 11 års ålder började han att spela piano för Yan Shuang i Stockholm. 2007 tog han studenten efter musikstudier vid Södra Latins gymnasium för Ann-Sofi Klingberg. Sedan följde studier för prof. Stefan Bojsten vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och senare för prof. Jiri Hlinka och Håvard Gimse vid Barratt Dues Musikinstitut i Oslo. Idag tar han sitt solistdiplom vid Edsbergs slott för prof. Mats Widlund. David har erhållit många utmärkelser bland annat stipendier från Kungl. Musikaliska Akademien, tredje pris i Steinway Piano Festival (2005) och tredje pris i Pianopedagogförbundets tävling för unga pianister (2003).