Tangofest med El Muro Tango & Juan Villarreal / AVLYST

Stallen galleri og cafe, Teatergata 2, Horten

Opplev et norsk-argentinsk tangoband i verdensklasse! El Muro Tango er et norsk-argentinsk tangoband som i løpet av rekordtid har tatt den internasjonale tangoverdenen med storm. Med sin energiske scenetilstedeværelse og egenartede uttrykk har de begeistret tangodansere og musikkelskere i hele Europa og Sør-Amerika.

El Muro Tango & Juan Villareal

Siden bandets oppstart i 2016 har de turnert verden rundt og spilt for fulle hus på prestisjefulle festivaler og konsertscener som Oslo Kammermusikkfestival, Innsbruck Tangofestival, Royal Concertgebouw og Usina del Arte. Bandet opptrådte i finalen av Norske Talenter 2018 med danseparet Cyrena Drusine & Steinar Refsdal. De jobber jevnlig med Argentinas fremste tangosangere som Juan Villarreal, Chino Laborde og Negro Falótico.

El Muro Tango lanserte sitt debutalbum «Nostálgico» på tyske Galileo Music i november 2018, til strålende kritikker i internasjonal presse. Musikken deres består av tradisjonell argentinsk tango med et friskt og moderne tonespråk innblandet elementer av jazz og søramerikanske rytmer.

Juan Villarreal ble født i Puerto San Julián, Argentina, og regnes for å være en av de mest populære sangerne i sin generasjon. Siden 2010 har han vært medlem av det anerkjente tangoorkesteret Orquesta El Arranque, og har gjennomført en rekke turnéer i Europa, Sør-Amerika og Asia. Juan har spilt inn album med anerkjente musikere som Victor Lavallén og Julián Peralta.

Musikere

  • Karl Espegard, fiolin
  • Juan Pablo de Lucca, klaver
  • Kaspar Uljas, bandoneón
  • Benjamin Groisman, kontrabass
  • Juan Villarreal, sang

Efta-blues Dust My Blues

Stallen galleri og cafe, Teatergata 2, Horten

Arrangementsinformasjon Høsten 2018 fikk Universitetet i Sørøst-Norge sin lenge etterlengtede blueslinje! Og i sitt første kull som bluesstudenter på akademisk nivå i Europa har «Dust my Blues» funnet blåtonene sammen. Innen den første måneden varmet de opp for Nick Moss, og har i løpet av det første semesteret lagt en rekke konserter bak seg i nærmiljøet og for forskjellige bluesklubber. En del av bandet har også representert studiet direkte på NRK. De brenner alle for bluesmusikken og ønsker å formidle den på best mulig vis. Bandet spiller både originale låter og covere; tradisjonell blues og blues som beveger seg mot rockens verden. I disse dager jobber bandet med sin første EP spilt inn i Juke Joint Studio i Notodden Bok- og Blueshus. Dust my Blues formidler blues/bluesrock på en ærlig og ujålete måte i et lekent uttrykk. Bandet består av Jarle Bergheim – trommer, Ingeborg Jenny Groseth – bass, Espen Rugstad – gitar, Thomas Warenfors – gitar, Andreas Siljeholt Høidal – gitar, og Elisabeth Moen Petterson – vokal. Bandmedlemmene er oppdratt i forskjellige sjangere, og bruker bredden sin til å rotfeste seg i bluesen.

Efta-Blues med ReloadedNorway

Stallen galleri og cafe, Teatergata 2, Horten

RELOADED NORWAY er et bluesrock-band som kommer fra hjertet av bluesen i Norge, Notodden. Vokalisten skriver sangene mens de jammer sammen, og resultatet tar deg med på en endeløs reise av hete rytmer og åndelig nytelse. Under panseret får du ikke en skinnende polert fantasi, men rå sannhet…med støv og skitt. Dette får du også servert i bandets nye album «My Longest Mile». «My Longest Mile» er en reise på godt og vondt, og er rikt krydret av vokalisen sitt indre sinn. En god blanding av blues og rock, og er nok like allsidig som låtskriveren selv. Gutta i bandet har ført musikken frem med stødig hånd, og sammen har det blitt noe ganske uventet, men spennende. Nå i juni 2018, ble bandet promotert av en Nederlandsk radiovert som likte bandet og mente det fortjente en plass ute i den store verden. Siden den dagen, har Relaoded Norway blitt spilt flere ganger på en rekke radiokanaler i England, Skottland, USA, Canada, Nederland, Tyskland, Belgia, Kroatia, New Zealand, Australia, Spania, Kypros og Norge.

Bach, Beethoven og Schubert

Stallen galleri og cafe, Teatergata 2, Horten

Beethovens inspirasjon og innflytelse Konserten viser litt av Ludwig van Beethovens sentrale stilling i musikkhistorien og åpner med Johann Sebastian Bachs store orgelpreludium og fuge, transkribert for klaver av Franz Liszt.

Beethoven var oppvokst med sonatene til Carl Philipp Emanuel Bach, som var hovedeksponenten for den såkalte ekspressive stil, som benyttet spesielle virkemidler for å uttrykke emosjoner. De skarpe stemningskonfliktene i musikken ble utviklet videre av Beethoven og vises mye kraftigere i hans musikk.

I Beethovens sonate nr 12 peker sørgemarsjen frem mot Eroica-symfonien. Franz Schuberts impromtuer er influert av Beethoven. Åpningsakkordene i Schuberts impromptu nr 2 minner om temaet i Beethovens sonate.

Ida Pelliccioli Fra Paris får vi ekslusivt besøk av den italienske pianisten Ida Pelliccioli. Hun har bakgrunn fra konservatoriet i Nice, Ecole Normale de Musique de Paris og Royal College of Music in London. I tillegg har hun mastergrader fra Sorbonne i både italiensk litteratur og antikk gresk historie med fordyping i musikk fra hellenistisk periode.

Ida Pelliccioli har opptrådt i Europa og i Canada. I 2020 debuterer hun i Nederland, Island og Estland. Hun hadde nylig konsert i det italienske kulturinstituttet i Oslo. Ida Pelliccioli har også spilt rollen som pianisten i den amerikanske TV-serien “Find me in Paris”.

Massimiliano Cerrito, leder av Festival Barocco Napoletano, skrev: "Fullt hus en morgen med utmerket musikk. Mye applaus, veldig fortjent for Ida Pelliccioli. En fantastisk encore av Domenico Scarlatti som fortryllet oss alle. En uforglemmelig konsert."

Program Johann Sebastian Bach (1685-1750): Preludium og fuge i a-moll, BWV 543 Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788): Sonate i e-moll, Wq 52/6, H129 (1744-62) Ludwig van Beethoven (1770-1827): Sonate nr 12 i Ass-dur, opus 26 (1801-02) Franz Schubert (1797-1828): Fire impromptu opus 142, D935 (1827) Sergei Prokofiev (1891-1953): Tarantella i d-moll Ansvarsfraskrivelse Kjøpte billetter refunderes kun ved avlyst konsert.

Beethoven og Grøvlen

Stallen galleri og cafe, Teatergata 2, Horten

Måneskinn og Appassionata

Christian Grøvlen regnes som en av Norges mest fremtredende unge pianister.

Fra han var 15 år studerte han med professor Jiri Hlinka, som han fortsatt mottar leksjoner fra. Grøvlen har studert på Norges Musikkhøgskole der han studerte med professorene Håvard Gimse og Lars Anders Tomter. Grøvlen ble uteksaminert i 2015 da han debuterte i Universitetet Aula i Oslo. Han ble uteksaminert fra solistprogrammet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2017.

Christian Grøvlen har spilt på flere av de største festivalene i Norge som Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival, Nordlysfestivalen, Festspillene i Elverum og Vinterfestspillene. Han har spilt med Bergen filharmoniske orkester, Ensemble Allegria og Nordic Harmony. Han blir også stadig invitert til Edvard Grieg Museum Troldhaugen.

Som utøver har han blitt kjent for sitt poetiske, utadvendte og virtuosiske spill og sitt store repertoar. Han har en sterk lidenskap for barokkmusikk som Bach, Rameau og Couperin. Høydepunkter fra hans aktive repertoar inkluderer Beethoven, Chopin, Liszt og senromantiske komponister som Sergei Rachmaninov og Leopold Godowski, men også musikken til Maurice Ravel, Claude Debussy, Alban Berg og Francis Poulenc.

Program

  • Ludwig van Beethoven: Sonate nr 14 i ciss-moll, Måneskinn
  • Ludwig van Beethoven: Sonate nr 23 i f-moll, Appassionata