Operahistorien på 60 minutter

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Dørene åpner 18.00 og det serveres konsertmeny fram til konserten starter.

Et operashow du neppe har sett maken til Ensemblet tar deg gjennom 400 år med operahistorie på bare 60 minutter (hvis de rekker det). De har plukket ut alle operagodbitene, sløyfet de kjedelige og langdryge ariene og laget en helt ny forestilling som skal få deg til å elske opera. Eller kanskje plukker du opp noe nytt, om du allerede er en operaelsker.

Operaer Monteverdi: Poppeas kroning
Purcell: Dido og Aneas
Händel: Giulio Cesare
Glück: Orfeus og Euridice
Mozart: Figaros bryllup, Don Giovanni og Tryllefløyten
Rossini: Barbereren i Sevilla
Bellini: Norma
Donizetti: Elskovsdrikken og Lucia di Lammermoor
Verdi: Rigoletto, La Traviata og Nabucco
Puccini: Turandot og Tosca
Bizet: Carmen
Offenbach: Hoffmanns eventyr
Wagner: Tannhäuser, Valkyrien
Britten: Peter Grimes
Ligeti: Le Grand Macabre
Sommerro: Olav Engelbrektsson
Medvirkende Hanne Korsbrekke Askeland, sopran Sara Aasen, sopran Knut Kristian Mohn, tenor Dagfinn Andersen, baryton Stefan Ibsen Zlatanos, klaver Bjørn Sæter, regi Erika Hebbert, foto

Efta-Blues med Linda Kvam

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Billetter kjøpes i døra. Det serveres en super konsertmeny både før og under konserten! Velkommen.

Albumet inneholder tolv nye låter skrevet av Linda Kvam, med unntak av en tekst av Martin Hagfors. Hele produksjonen er gjort mest mulig live med Kvams faste band, der gitarist Terje Johannesen også har vært produsent. Platen kan klart kalles Americana, men tar også noen vide sprang i retning blues/rock, der hun heller ikke er ukjent! Hele produksjonen gjenspeiler det vi best kjenner dette bandet som: solid, lekent, improvisatorisk, og grenseløst! Linda leverer sitt håndverk fritt og helhjertet i en krysning av sjangere, akkurat der hun elsker å være! Forrige album; Anything For Love, ga oss et uforbeholdent JA, til alle som ville ta imot henne. Hennes låter og direkte uttrykksform, har et ønske om å gå rett inn i deg uten forbehold. Det deler hun med de fleste artister, men Linda gjør det på intuisjon og helt uten strategi. Det er et ønske som virker mer som en nødvendighet for henne. Hver sang, er som et hvitt lys midt i et bestemt, men utforskende format. Dette er Linda Kvam band for første gang på plate! De forstår hva hun vil, og samtidig trekker henne ut på glattisen. Når du ser det, kan det se ut som kunst. All we ever wanted, was to come in from the cold, sang Joni en gang. Linda vil også bare inn, å skape temperatur i rommet.

Trøen/Arnesen kvartett

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Dørene åpner 19.00 og det serveres en variert og smaksrik konsertmeny fram til konserten starter.

Musikalsk byr Trøen/Arnesen kvartett på heftig swing og saftige balladar, i eit univers der idealet om den klassiske jazz-kvartetten står sterkt. Med eit aldersspenn på fleire generasjonar, og erfaring frå ulike sjangrar og epokar, samlast dei fire musikarane rundt ein felles kjærleik for “den gode gamle jazzen". Med ideal frå jazzens øvste hylle finn dei inspirasjon frå store namn som John Coltrane, Keith Jarrett, Joe Henderson og Dexter Gordon. Spesielt Joe Henderson er ein sterk inspirasjon for bandet, fordi både Dag Arnesen og Frank Jakobsen spelte i Henderson sin «Norwegian Quartet» saman med bassist Bjørn Kjellemyr. Kvartetten tek med seg jazztradisjonen inn i eigne komposisjonar, samt eigne tolkingar av gamle perler. På denne måten vil bande blåse nytt liv i tradisjons-jazzen, og utfalde seg i spennet mellom det nye og det gamle. Musikarane: Elisabeth Lid Trøen vart uteksaminert frå jazzlinja i Trondheim våren 2015, og har sidan då livnært seg som frilans jazzmusikar. Ho utmerka seg i ung alder som eit jazztalent, og hadde i ein alder av 19 år sin eigen kvartett, Elisabeth Lid Trøen kvartett, saman med Steinar Raknes, Eirik Nylander og Erlend Slettevold, som spelte mellom anna på Oslo Jazzfestival og Vossajazz. Seinare har ho vore å høyra i ei rekke ensemble og band med jazzmusikarar frå øverste hylle, som tingingsverk med Mathias Eick, duo med Tord Gustavsen, hennar eige World Expression Band med Andy Sheppard, og kvartett med den internasjonale stjernetrommeslagaren Terry Lynn Carrington. Dag Arnesen har i lang tid vore ein av Noregs leiande pianistar, med ei lang rekke utgjevingar, bestillingsverk og prosjekt bak seg. Gjennom ein lang og innhaldsrik karriære har han samarbeida med norske jazzmusikarar som Knut Riisnæs, Jon Christensen, Karin Krog, Bjarne Nerem og Audun Kleive, samt verdskjende artistar som Joe Henderson og Elvin Jones. Dag Arnesen har gjort stor suksess med konseptet Norwegian Song, og vart tildelt Buddyprisen i 2009. Pianisten har nærmare 20 utgjevingar bak seg, der dei ferskaste er «Pentagon Tapes» der mellom anna Ole Marius Sandberg er med, og «Norwegian Song IV» med Bergen Big Band. Ole Marius Sandberg er utdanna ved Jazzlinja i Trondheim (1996-1999), og har sidan gitt ut ei rekke album både under eige navn og med andre, og turnert over heile verda. Han har samarbeida med mellom andre Erlend Skomsvoll, Eirik Hegdal, Thomas Strønen og Håkon Kornstad for å nevne nokon, og er for tida aktuell med si eiga nye plate «Ensembel». Frank Jakobsen er ein erfaren og velkjent jazztrommeslager, busett i Bergen. Han har bidratt på eit hundretalls innspelingar både innan jazzsjangeren og andre sjangrar, og samarbeidd med ei rekke av musikarar i verdensklasse. Her går det an å nemne i fleng, som til dømes Knut Riisnæs, Karin Krog, Kim Farichild, Jan Eggum, Sondre Lerche, Trang Fødsel og Son Mu. Han mottok Vossajazz-prisen i 1997.

Efta-Blues med Kim Fairchild

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Billetter kjøpes i døra før konserten starter. Det serveres en super konsertmeny både før og under konserten!

Kim Fairchild er født i USA og oppvokst i Norge. Halvt italiensk og halvt Jaimaikansk, har hun en bred musikkultur å skilte med. Hun har i en årekke vært artist og mange kjenner henne fra tv og scener som en energisk uttøver av soul og jazz samt skuespiller i kjente musikaler .Hun har jobbet med blant annet Odd Rene Andersen, Hellbillies,KNMM.. Hun har opptrådt på mange scener i hele Norge og har alltid med seg utmerkede musikere . Hun har vært Josephine Baker på Tivolihagen i Fredrikstad. Hun har spilt i « The book of mormons» Platen «Natural « er en hardtslåenede power-soul plate islett med sump-blues. Alle låtene med unntak av en er orginale verk, og Fairchild har fått god hjelp av produsent Olè Ask, som sitter i Grammy komiteen

The Velvet Quartet

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Dørene åpner kl. 18.00 og det serveres konsertmeny fram til konserten starter.

Ung og ambisiøs strykekvartett The Velvet Quartet består av Mari Okshovd og Lone Meinich på fiolin, Francesca Wiersma på bratsj og Maria Alejandra Conde på cello.

The Velvet Quartet er en ung og ambisiøs strykekvartett som ble etablert våren 2017 og som har samarbeidet med Lars Anders Tomter, Are Sandbakken og Kolbjørn Holthe. De har også hatt masterclass med blant andre Elise Båtnes, Wolfgang Plagge, Danish String Quartet og Andrew Manze.

Program Ludwig van Beethoven (1770-1827): Strykekvartett opus 18 nr 1 (1799)

  1. Allegro con brio
  2. Adagio affettuoso ed appasionato
  3. Scherzo. Allegro molto
  4. Allegro

Pause

Claude Debussy (1862-1918): Strykekvartett i g-moll, opus 10 (1893)

  1. Animé et très décidé
  2. Assez vif et bien rythmé
  3. Andantino, doucement expressif
  4. Très modéré