Beethoven og Schubert

Stallen galleri og cafe, Teatergata 2, Horten

Trio Turmo med stryketrioer av Beethoven og Schubert Vi fortsetter feiringen av årets 250-årsjubilant med stryketrioer fremført av Trio Turmo.

Trio Turmo er en ung stryketrio med base i Oslo og Bergen. De hadde sin debut-turné i Nord-Norge i november 2018 og har siden hatt en rekke opptredener.

Sommeren 2019 spilte de på Grieg in Bergen-festivalen med stor suksess og er invitert som festival-artister ved Festspillene Helgeland 2020. De har fokus på tilstedeværelse i musikken og har en stor formidlingsevne.

Program Ludwig van Beethoven: Stryketrio i G-dur, opus 9 nr 1 Franz Schubert: Stryketrio i B-dur, D.471 Ludwig van Beethoven: Stryketrio i D-dur, opus 9 nr 2 Ansvarsfraskrivelse Kjøpte billetter refunderes kun ved avlyst konsert.

Efta-blues med The Breeze

Stallen galleri og cafe, Teatergata 2, Horten

The Breeze – en hyllest til JJ Cale og The Tulsa Sound JJ Cale gikk bort i 2013, men musikken hans lever i beste velgående. Hvorfor? Fordi den har klassisk format, og fordi den er så lett gjenkjennelig. Mange har nok først og fremst hørt JJ Cale gjennom Eric Claptons stemme – men det er altså JJ Cale som komponerte både «After Midnight» og «Cocaine». JJ Cale er ensbetydende med laidback blues og rock, gjerne ispedd en dose country - et musikalsk landskap norske The Breeze rendyrker. Bandet har satt sammen et repertoar som viser bredden i JJ Cales musikalske virke, med respektfull og entusiastisk tilnærming til The Tulsa Sound. The Breeze byr også på musikk av band og artister som Lynyrd Skynyrd, John Mayer og Tom Petty & The Heartbreakers, noe som igjen følger den røde tråden tilbake til JJ Cale

Puccinis operaer

Stallen galleri og cafe, Teatergata 2, Horten

La Bohème, Tosca, Turandot, Madama Butterfly og Gianni Schicchi Verdens kanskje mest berømte og populære operakomponist Giacomo Puccini har laget noen av de vakreste melodiene som er skrevet. I denne konserten fremføres kjente og stemningsfulle arier fra Puccinis eventyrlige operaer sammen med historier fra hans eget liv og private kjærlighetsforhold.

Flere av de kvinnelige karakterene i Puccinis operaer er basert på virkelige kvinner. Hvem var den ekte Madama Butterfly? Hva er den egentlige historien bak Tosca og hennes stridighet og heroisme? Hva med den listige og skarpsindige Lauretta fra den komiske operaen Gianni Schicchi? Puccini hadde en oppriktig kjærlighet til alle kvinnene han var sammen med og dette skinner også gjennom i musikken hans. Vi møter de berømte sopranrollene med all sin sjarm, sine ulikheter og nyanser.

Operaer Det blir utdrag fra en rekke av Puccinis operaer, som

Gianni Schicchi La Bohème Madama Butterfly Tosca Turandot Medvirkende Mariann Fjeld-Solberg, sopran Kjetil Støa, tenor Ilmi-Åse Mathiesen, klaver Ansvarsfraskrivelse Kjøpte billetter refunderes kun ved avlyst konsert.

En aften med Johannes Brahms

Stallen galleri og cafe, Teatergata 2, Horten

Brahms-entusiast Olav Egge Brandal har fordypet seg i Brahms klavermusikk og kommer nå til Stallen med to av sine favorittverk, klaversonate nr 3 og den store klaverkvintetten. Han har vært solist i Griegs klaverkonsert med Bjarte Engeset som dirigent og har hatt konserter med Bror Magnus Tødenes og Lise Fjeldstad. Han var også med på CD-en Kammerspill fra Lawo Classics med musikk av Ketil Hvoslef. Olav Egge Brandal har gjort seg bemerket med sitt kraftfulle og energiske spill og har vunnet en rekke priser og utmerkelser, som Gniststipendet, Talentstipendet og Drømmestipendet.

Beethoven-entusiast Brahms komponerte den tredje klaversonaten i en kombinasjon av fri romantisk ånd og streng klassisk arkitektur. Han la ikke skjul på sin begeistring for Beethoven og la inn det kjente bankemotivet fra Beethovens femte symfoni i flere av satsene i sonaten. Klaverkvintetten til Brahms er et stort anlagt verk som ble tilegnet prinsesse Anna av Hessen og som ofte kalles kronjuvelen i kammermusikken hans.

Program Johannes Brahms: Klaversonate nr 3 i f-moll, opus 5 Johannes Brahms: Klaverkvintett i f-moll, opus 34 Musikere Ana Termeulen, fiolin Sigve Stieng, fiolin Audun Ossian Klaveness, bratsj Ingrid Nordenhake, cello Olav Egge Brandal, klaver Ansvarsfraskrivelse Kjøpte billetter refunderes kun ved avlyst konsert.

Ibsens små Djevler

Stallen galleri og cafe, Teatergata 2, Horten

Lise Fjeldstad og Håvard Gimse Ibsen! Hvem var han? Hva rørte seg under hans tilknappede frakk?

Vi kjenner kvinneskikkelsene Solveig fra Peer Gynt, Nora fra Et Dukkehjem og Hedda fra Hedda Gabler. Men kjenner vi Rikke, Susanna, Marie, Thea og Hildur fra Ibsens eget liv?

Og Grieg? -En liten puslete mann? Han så kanskje slik ut, men hva er bak bildet av den litt småvokste mannen? Og hva med Harald Sæverud?

Skuespilleren Lise Fjeldstad, med en enestående karriere fra teater og film har etter hvert fått ry som en levende legende. I samarbeid med Håvard Gimse har hun laget et program som de kaller "Ibsens små Djevler". Tittelen henspiller på Ibsens dikt, som forfatteren har uttalt at han aldri burde utgitt, muligens fordi de avslører mer om hans privatliv enn han ønsket.

Lise Fjeldstad I femti år har Lise Fjeldstad vært en av våre mest folkekjære skuespillere, både på landets teaterscener og i utallige fjernsynsproduksjoner. Hun har siden 1975 vært ansatt ved Nationaltheatret, og har også vært ansatt ved Det Norske Teatret og Fjernsynsteatret. I 1993 ble hun utnevnt til ridder av første klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden, og hun har i tillegg mottatt Heddaprisen i 2006, Amanda-prisen i 1991, Per Aabels ærespris i 1992 og Oslo Bys Kulturpris i 2008.

Håvard Gimse Håvard Gimse har mottatt en rekke utmerkelser som "Jugend Musiziert" i 1989, Steinway-prisen i 1995, den ærefulle Grieg-Prisen i 1996 og det norske Sibelius Selskapets Sibeliuspris" i 2004. Gimses USA-debut med orkester i New York Lincoln Center i 1994 høstet glimrende kritikk i New York Times. Siden da har han vært solist med flere ledende europeiske orkestre, og han gjester jevnlig alle de norske symfoniorkestrene. Håvard Gimse har gitt kritikerroste solistkonserter i de fremste konsertsaler som Schauspielhaus Berlin, Concertgebouw Amsterdam, Wigmore Hall London, New York Carnegie Hall, og St. Petersburg Filharmoniens store sal

Ansvarsfraskrivelse Kjøpte billetter refunderes kun ved avlyst konsert.